Straatroof Prins Hendrikkade – Politie zoekt getuigen

Zaandam – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die op dinsdagavond plaatsvond op de Prins Hendrikkade in Zaandam. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op telnr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omstreeks 18.30 uur parkeerde een 64-jarige vrouw uit Soest haar auto langs de Prins Hendrikkade. Toen zij richting het centrum liep, kwamen er twee mannen op haar aflopen. De mannen sloten haar in en eisten haar kostbaarheden. Om deze eis kracht bij te zetten, werd de vrouw bedreigd met een scherp voorwerp.

Nadat zij onder anderen sieraden hadden buitgemaakt, gingen de daders er lopend vandoor. Mogelijk zijn zij even verderop op een bromfiets gestapt.

De daders waren 25 tot 30 jaar oud en hadden een lengte van ongeveer 1,65 en 1,85 meter (groot lengteverschil). Zij waren donker gekleed en droegen zwarte mondkapjes en baseballcaps.

Volg ons op Facebook