Geen drugs of toch wel

Westzaan – Op vrijdagmorgen controleerde de politie een 37-jarige man uit Assendelft die (vermoedelijk) onder invloed van alcohol en drugs bleek te verkeren.

Omstreeks 02.00 uur zag de politie een bestelauto rijden op de N246. De politie zette de auto aan de kant en de bestuurder werd gecontroleerd. In de auto zag de politie een zakje met wit poeder liggen met daarin een klein lepeltje. De man verklaarde echter bij hoog en bij laag dat hij nog nooit drugs had gebruikt.

De man moest een speekseltest afleggen. Hieruit bleek dat hij wel degelijk drugs had gebruikt. Hij testte positief op het gebruik van amfetamine. Ook bleek hij alcohol gebruikt te hebben. De man moest bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs.

Bij controle bleek de man niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was al in 2011 verlopen.

Volg ons op Facebook