Brandweer heeft eindelijk eigen algemeen nummer (geen spoed)

Regionaal – Vanaf vandaag is de brandweer ook te bereiken via het nummer 0900-0904. Het nieuwe nummer is bedoeld voor niet-spoedeisende situaties waarbij de brandweer toch nodig is.

Het telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor alle meldingen waar de brandweer niet met spoed naartoe hoeft. Het gaat om situaties die mogelijk gevaar opleveren voor mens of dier, maar wat op het moment van de melding nog niet gevaarlijk of levensbedreigend is.

De brandweer benadrukt dat het nummer alleen is voor meldingen en niet voor informatie zoals een vraag over de brandveiligheid van jouw woning. Maar voor zaken zoals losse dakbedekking, omgevallen bomen op wegen of een risico op kortsluiting kun je nu dit nieuwe nummer bellen.

Bij brand of accuut gevaar bel je natuurlijk altijd 112

De politie is voor dit soort meldingen al jaren te bereiken via een eigen nummer: 0900-8844. De brandweer was alleen bereikbaar via 112 of de veiligheidsregio.

Volg ons op Facebook