Inwoner Zaanstad (30) rijdt in op politieauto met agenten (video)

Amsterdam/Zaanstad – Een 30 jarige inwoner van Zaanstad heeft vannacht op het Muntplein in Amsterdam met een busje meerdere keren een politieauto geramd. In het voertuig zaten twee agenten. Hierna sloeg de verdachte op de vlucht.

De politie blokkeerde de vluchtroute van de verdacht met twee motoren. Ook hier besloot de man overheen te rijden. Na die wegblokkade heeft de politie pepperspray gebruikt en meerdere waarschuwingsschoten gelost om de bestuurder aan te houden.

De agenten in de auto liepen nekklachten en lichte verwondingen op. Ook de verdachte raakte lichtgewond. Over het motief tast de politie nog in het duister. De politie doet onderzoek in de straat. Daarom is het Muntplein en een gedeelte van de Vijzelstraat afgezet en worden trams omgeleid.

https://twitter.com/Poempieloempie/status/1304326273997705217

Volg ons op Facebook