Bewoners van Zaandam verdrietig om “per ongeluk” gekapte bomen

Foto: NH Nieuws
Foto: NH Nieuws

Zaandam – Volgens de bewoners van de Weer, is dit niet de eerste keer dat er per ongeluk een gezonde boom wordt gekapt. Gemeente Zaanstad laat betreurt weten dat de aannemer de bomen komend voorjaar zal herplanten. Partij van de Dieren en GroenLinks hebben nog veel vragen en willen het vanavond in de raadsvergadering bespreken. 

Buurman Niels Abbas zag het voor zijn ogen gebeuren en sprong naar buiten, maar hij was te laat: “Je wordt boos. Je denkt in eerste instantie dat het om een boom gaat die gewoon ziek is, dat kan een reden zijn, maar toen ik het opmerkte was de tiende boom al omgezaagd.”

Oude kaart

De miscommunicatie tussen de gemeente en de aannemer onstond door een verouderde kaart met verkeerde boomnummers. De woordvoerder van de gemeente laat weten dat het een menselijke fout is en dat de aannemer in het voorjaar nieuwe bomen zal planten.

Deze bomen kosten een hoop geld, maar die kosten komen op rekening van het bedrijf. Het zal om een bedrag tussen de 10.000 en 20.000 euro gaan. GROENzaans is boos dat dit heeft kunnen gebeuren. “Uitgerekend bomen kappen die mega goed groeien, dat is natuurlijk heel triest. Dat mag niet voorkomen”, aldus Jolanda Hoogendoorn.

Op de agenda

Partij van de Dieren en GroenLinks zijn het met GROENzaans eens en stellen daarom vragen in de raadvergadering die vanavond plaatsvindt.

Volg ons op Facebook