Twee keer rijden zonder rijbewijs binnen een uur is extra duur en extra zuur

Foto: Politie
Foto: Politie

Oostzaan – Woensdagmiddag werd op de Ambacht in Oostzaan een 20 jarige man uit Zaandam bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn aandacht werd getrokken omdat hij zijn gordel niet op de juiste wijze droeg. Tevens bleek zijn auto niet verzekerd. Na het uitschrijven van de nodige administratie bleef de man achter bij de auto. De politiemensen hadden het vermoeden dat de man hardleers was, en lieten een collega in burger post vatten op de auto.

Het vermoeden werd bewaarheid, binnen een uur startte de man de auto en reed de Noorder IJ- en Zeedijk op. De man kreeg opnieuw een stopteken en werd opnieuw bekeurd. Een kans om het nog een keer met deze auto te doen kreeg de man niet, na overleg met de officier van justitie is zijn auto inbeslaggenomen.

Volg ons op Facebook