Zeven nieuwbouwprojecten dingen mee naar de Babel Architectuurprijs 2020

Zaandam – Babel Zaans architectuurplatform heeft zeven nieuwe gebouwen in de Zaanstreek genomineerd voor de Babel Architectuurprijs 2020. Heel gevarieerde bouwwerken dingen mee naar de prijs, van een bedrijfsgebouw tot een scholencomplex, van een enkel woonhuis en een appartementencomplex tot een zwembad en een fietsenstalling. Eén van de ontwerpen zal door een jury onder leiding van architect en voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol op 4 september worden bekroond.

Het thema van de Babel Architectuurprijs 2020 is nieuwbouw. Het gaat om gebouwen in de Zaanstreek die in de afgelopen drie jaar zijn gerealiseerd en opgeleverd. Niet alleen woningen, maar ook allerlei andersoortige bouwwerken zijn geselecteerd.

Zeven nominaties

Op de shortlist staan het bedrijfsgebouw Zuiver in Westzaan (Nunc architecten); een woonhuis aan het Zuideinde in Westzaan (Studio Kramer); zwembad De Crommenije in Krommenie (Slangen + Koenis architecten); diverse woongebouwen in fase 3 in de Molenbuurt in Wormer (Attika architekten). En in Zaandam fietsenstalling De droogschuur bij het NS-station (Nunc Architecten), het IKC Zaanplein (Nunc Architecten / BALD architecture) en woongebouw Romanov (Boparai Associates architekten).

Prijsuitreiking

Alle nominaties zijn beoordeeld door een jury. De uitreiking van de Babel Architectuurprijs vindt plaats op 4 september. Vanwege COVID-19 heeft de prijsuitreiking een digitaal karakter.

Over de Babel Architectuurprijs

De Babel Architectuurprijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Met deze prijs wil Babel Zaans Architectuurplatform aandacht vragen voor de stedenbouwkundige en architectonische veranderingen die de Zaanstreek doormaakt.

Volg ons op Facebook