Extra rijstroken op A8 en A7

Foto: Rijkswaterstaat

Regionaal – De overheid investeert de komende jaren miljoenen euro’s in de infrastructuur en bereikbaarheid van onze regio. Onderdeel van deze plannen is het aanleggen van extra rijstroken op de A8 en A7. Ook komen er maatregelen voor het lokale wegennet, fietsen en het openbaar vervoer.

In totaal wordt  539 miljoen euro uitgetrokken. Het miljoenenbedrag staat in plannen dat ministers Cora van Nieuwenhuizen en Stientje van Veldhoven na gesprekken met onder meer gemeentes en provincies publiceren. “We richten ons op de grote knelpunten en op een goede bereikbaarheid in alle regio’s”, zegt Van Nieuwenhuizen.

De plannen voor de verbreding van de A7 werden al in de zomer bekend. Verbreding van de A8 zou nog meer verkeersdruk moeten wegnemen.

Rijk en regio investeren in betere bereikbaarheid en duizenden nieuwe woningen

De ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Van Veldhoven (Milieu en Wonen) komen met de regio’s in Nederland met nieuwe acties om de bereikbaarheid op verschillende plekken in Nederland te verbeteren. Dat gebeurt in samenhang met de geplande woningbouw.

Kopfoto: Rijkswaterstaat

Volg ons op Facebook