Brandlucht in onze regio door paasvuren in Duitsland

Regionaal – Paasvuren die vlak over de grens met Duitsland zijn aangestoken, veroorzaken stankoverlast in onze regio. Dit door de oostenwind. De meeste mensen geven aan een soort van plastic / chemische lucht te ruiken.

De veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland laat weten dat de paasvuren die vlak over de grens in Duitsland zijn aangestoken zorgen voor stankoverlast. “Ook in onze regio is, door de oostenwind, deze lucht te ruiken. Ziet u verder geen rook of brand in de omgeving, dan is de brandlucht waarschijnlijk hiervan afkomstig en hoeft u niets te doen.”

In Nederland zijn vanwege de droogte de meeste paasvuren verboden. Het RIVM rekent dit weekend op smog door fijnstof, als gevolg van de vreugdevuren en de oostenwind.

Volg ons op Facebook