Waarschuwing van de politie: Nepagenten actief

Zaandijk – Chinese toeristen zijn vrijdagavond het slachtoffer geworden van oplichters die zich voordeden als politiemensen.

De toeristen liepen omstreeks 18.15 uur over de Lagedijk. Zij stonden net wat foto’s te maken toen er een auto naast hen stopte. In de auto zaten twee mannen in burgerkleding. Een van hen legitimeerde zich met een zogenaamde politielegitimatie. De mannen vertelden dat er veel vals geld in oploop was en zij wilden het geld van de toeristen controleren. In vol vertrouwen gaf een van de toeristen zijn portemonnee af. De nep-rechercheur haalde het papiergeld eruit, controleerde het en stopte het ogenschijnlijk weer terug. Pas nadat zij waren weggereden, bleek het briefgeld niet meer in de portemonnee te zitten.

Buitenland

De slachtoffers wisten zich het kenteken van de auto nog te herinneren. Het bleek om een Frans kenteken te gaan. Het kenteken werd later op de avond nog gecontroleerd in Limburg door een installatie met Automatische Nummerplaatherkenning (ANPR). De auto met de verdachten werd echter niet meer terug gevonden.

Volg ons op Facebook