Ziggo maakt vanaf februari kabel televisie volledig digitaal in Zaanstad e.o.

Purmerend – Ziggo startte in maart 2018 met gefaseerd per regio om te schakelen van analoge kabel tv naar digitale kabel tv. Na de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland en Rotterdam, is het nu de beurt aan Amsterdam en omgeving waaronder Alkmaar, Haarlem, Hilversum, Purmerend en Zaandam om deze overstap te maken. De analoge afschakeling vindt plaats in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 februari 2019.

Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal kijken. Dat kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt deze al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.

Regio-overzicht

“Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op een mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.  Jeroen Hoencamp legt verder uit: “Volledige digitalisering is ook een belangrijke stap om het ‘netwerk van de toekomst’ te realiseren. Onlangs heeft VodafoneZiggo aangekondigd dat er vanaf 2020 overgegaan wordt op snelheden van 1 Gb per seconde. Dat is gemiddeld tot wel vijf keer sneller dan nu”

Extra

Na de omzetting van analoog naar digitaal krijgen Ziggo-klanten er ook extra zenders bij, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. De overstap naar digitale kabel tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning bij omschakeling

Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de call centers en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Daarnaast worden er lokaal ook servicebussen ingezet waar Ziggo-klanten met hun vragen terecht kunnen.

Meedere TV’s

In veel gevallen kijken Ziggo-klanten al digitaal op de TV in de woonkamer, maar veel “slaapkamer-televisies” zitten nog op de analoge lijn. Heb je voor 1 juli 2018 een abonnement afgesloten bij Ziggo? Dan kun je contact met Ziggo opnemen voor één gratis extra ontvanger. Wil je meerdere ontvangers? Dan betaal je eenmalig 30 euro per ontvanger voor bruikleenkosten. Als je je abonnement na 1 juli 2018 hebt afgesloten heb je geen recht op een gratis ontvanger, dan betaal je ook voor de eerste ontvanger 30 euro bruikleenkosten.

 

Volg ons op Facebook