Explosief gevonden na plofkraak Zaandam – politie zoekt getuigen

Zaandam – Maandagochtend is er een plofkraak gepleegd op een pinautomaat aan de Vrieschgroenstraat. Twee daders zijn nog voortvluchtig. De politie is op zoek naar getuigen. Tijdens de plofkraak is er een explosief achtergebleven welke niet is afgegaan. Dit explosief is inmiddels verwijderd en zal op een veilige manier elders tot ontploffing worden gebracht.

Direct na de kraak zijn vermoedelijk twee personen in donkere kleding weggereden op een scooter in de richting van het Prins Bernardplein. De omgeving is afgezet en een aantal winkelpanden zijn ontruimd. Of er iets is buitgemaakt is onbekend.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u vanochtend iets gezien in de Vrieschgroenstraat of in de omgeving dat te maken kan hebben met deze plofkraak? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s Haico Kats – regio11.nl

Volg ons op Facebook