Aangehouden op verdenking van dierenmishandeling

Zaanstreek – De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) riep afgelopen vrijdag de hulp in van de dierenpolitie, omdat zij getuige waren geweest van een ernstige mishandeling van een kat.

De LID kwam afgelopen vrijdag voor een huisbezoek bij een woning van een bejaarde inwoner van de Zaanstreek. Toen zij hier aankwamen, zagen zij dat de bewoner een kat aan het mishandelen was. De medewerkster van de LID constateerde dat de kat was overleden. Omdat er meer dan vermoedelijk sprake was van (ernstige) dierenmishandeling schakelde de LID direct de dierenpolitie in. De dierenpolitie heeft het onderzoek naar de mishandeling overgenomen.

De bejaarde man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de dierenpolitie doet nader onderzoek.

De dierenpolitie
Bij de politie werken ‘taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed’; ook wel de dierenpolitie genoemd. De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de stichting LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en de Dierenbescherming.

De politieagenten van de dierenpolitie treden onder andere op tegen de hierondervermelde misdrijven:
– dierenmishandeling;
– dierenverwaarlozing;
– ontuchtige handelingen met dieren en dierenporno;
– het doden of mishandelen van een dier;
– het ophitsen van dieren tot het aanvallen van mensen of andere dieren;
– stroperij (wild/vis) en verstoren van nesten.

Meer informatie is te vinden op: https://www.politie.nl/themas/dierenpolitie.html

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neemt u dan contact op met het centrale meldpunt van de dierenpolitie via telefoonnummer: 1-4-4.

Volg ons op Facebook