Drie verdachten aangehouden voor vorig jaar gepleegde woningoverval

Zaandam – De politie heeft dinsdag 6 november drie personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval op 22 maart 2017 aan de Pharus te Zaandam. Het slachtoffer, een 19-jarige vrouw, deed  op 22 maart 2017 rond 14.30 uur de deur open voor een vrouw, die een praatje wilde houden. Even later kwam er een man bij die de bewoonster de gang induwde en haar bedreigde met een mogelijk vuurwapen.

Vervolgens werd de 19-jarige vrouw opgesloten in de badkamer, terwijl het duo de woning leegroofde. Het tweetal is er met geld vandoor gegaan.

Nu zijn er een 30-jarige man uit Zaandam en een 20-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De drie verdachten zijn vrijdag 9 november voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hen alledrie voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Volg ons op Facebook