Mogelijk glasvezel in buitengebied Zaanstreek/Waterland

Purmerend – Goed nieuws voor bewoners van het buitengebied van Zaanstreek-Waterland. Deze week start Glasvezel buitenaf namelijk met de glasvezelcampagne. Daarmee komt snel internet heel dichtbij. Bewoners kunnen zich vanaf nu tot 17 december 2018 aanmelden voor een glasvezelabonnement. Als 40% dit doet, gaat de aanleg door. Kent u iemand in het buitengebied van onze regio? Wijs hem of haar dan op dit bericht.

Uitnodiging informatieavonden 
Het gebied Zaanstreek-Waterland Buiten bestaat uit de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland en Wormerland. Bewoners uit het buitengebied van deze gemeenten die in aanmerking komen voor glasvezel, krijgen een persoonlijke uitnodiging voor de informatieavonden. Glasvezel buitenaf kiest er namelijk voor om bewoners persoonlijk te informeren.

“Wij vinden het belangrijk om te vertellen wat de mogelijkheden zijn van glasvezel. Maar ook waarom een deelname van 40% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen.” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Datum Van 19.30 tot 21.30 uur—– Locatie van de informatieavonden
Maandag 29 oktober Van der Valk Hotel Volendam in Katwoude
Dinsdag 30 oktober Dorpshuis Wijdewormer in Wijdewormer (Neck)
Woensdag 31 oktober Jeugdvereniging Vrij en Blij in Landsmeer
Donderdag 1 november Dorpshuis De Wije Ilp in Den Ilp

 

Het aanbod van Glasvezel buitenaf 
Bewoners hebben de keuze uit vijf landelijke dienstaanbieders voor het afsluiten van een passend glasvezelabonnement voor internet, televisie en/of telefonie. Dit zijn Caiway, CBizz, Delta, Fiber en Helden van Nu. Zaanstreek-Waterland Buiten is een uitdagend gebied met veel water. Sommige adressen zijn lastig bereikbaar en vergen daardoor een hogere inspanning om aan te leggen. Voor deze adressen wordt de zogenaamde vastrechtvergoeding in rekening gebracht. Bewoners kunnen daarbij kiezen tussen een maandelijks bedrag van 17,50 euro of een eenmalige afkoop van 2.200 euro. Op www.glasvezelbuitenaf.nl kunnen bewoners checken of ze deze vergoeding wel of niet moeten betalen.

Samenwerking lokale initiatieven, gemeenten en de provincie

Glasvezel buitenaf werkt samen met de reeds in het gebied aanwezige lokale glasvezelinitiatieven. Gemeenten en de provincie Noord-Holland steunen de aanleg van glasvezel in het buitengebied en zijn bereid om daar met Glasvezel buitenaf afspraken over te maken. Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in grote delen van het land succesvol afgerond.
Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

 

Volg ons op Facebook