Stinkdier Streep uit Westzaan teruggevonden in Zaandam Rosmolenbuurt

Zaandam – Ruim een week was hij kwijt. Stinkdier Streep uit Westzaan is wel vaker van huis weggelopen, maar dit keer was hij niet meer te vinden. Zaterdagavond 13 oktober kreeg baasje Ralph eindelijk het verlossende telefoontje. Streep was gevonden, op de Middelhovenweg in de Rosmolenbuurt.

De bewoonster van de Middelhovenweg zal raar hebben opgekeken. Ze was ’s avonds laat wat egels aan het voeren, zoals ze dat wel vaker deed. Dook er een stinkdier tussen de egels op. Op Social Media had de vrouw over het vermiste stinkdier gelezen, dus ze belde direct de eigenaar van het dier. Binnen twintig minuten was Ralph ter plaatse, die wist Streep op te sporen. Het stinkdier was inmiddels al drie straten verderop.

“Streep heeft een lange maar vooral drukke route afgelegd”, vertelt Ralph aan Regio Zaanstad. “Van andere dieren heeft hij niets te vrezen. In de natuur loopt een stinkdier zelfs op een beer af, om zijn eten af te pakken. Maar de route van Westzaan, via Zaandam Centrum naar de plek waar hij uiteindelijk is gevangen is heel druk. Hij is zelfs de provinciale weg overgestoken. We zijn heel erg blij dat hij het overleefd heeft. Vanaf nu krijgt Streep een GPRS-tracker om. Hoe goed ons erf ook is afgesloten, dit is de vierde keer in twee jaar tijd dat hij wist te ontsnappen”.

Volg ons op Facebook