Ouders: wees alert op MoMo-whatsapp bij uw kind

Zaandam – MoMo, heeft u er al van gehoord? Dit eng uitziende vrouwtje werd in 2016 door een Japanse kunstenares gemaakt. Maar het fenomeen is op een gevaarlijke manier een eigen leven gaan leiden. Inmiddels is het een whatsapp spel geworden, waarbij jonge tieners gevaarlijke opdrachten uitvoeren. En helaas is het sinds een paar dagen ook in Nederland opgedoken.

“MoMo” zet kinderen onderdruk en zegt allerlei informatie over ze te hebben. Om deze info niet op internet te laten publiceren moeten de tieners opdrachten uitvoeren. Deze beginnen onschuldig, maar kunnen uiteindelijk zo ver gaan dat het kind zichzelf moet verminken. In Amerika is er een zelfdoding in verband gebracht met de MoMo challenge.

Politie over de hele wereld waarschuwt voor het spel en vraagt ouders alert te zijn op het whatsapp gedrag van hun kinderen. In Nijmegen zijn er twee ouders geweest die het spel bij hun tieners ontdekten. Reden voor de school in Nijmegen om een mail rond te sturen waarin ouders worden gewaarschuwd.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Dan kan je altijd bellen naar 113 voor hulp of advies.

Volg ons op Facebook