Dief klapt na achtervolging op geparkeerde auto

Zaandam – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 een 19-jarige Zaandammer aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van een motorscooter.

Agenten kregen een melding dat er vanaf de Conradwerf een motorscooter gestolen werd. Even later zagen zij de motorfiets rijden in de buurt van de Zeedijk. De bestuurder had geen verlichting aangezet en er zat ook geen kentekenplaat op de motor. De berijder stopte niet en na een korte achtervolging door de politie reed de verdachte plotseling tegen een geparkeerde auto, die door de klap ongeveer 30 meter werd verplaatst.

Door de klap kunnen de auto en motorscooter worden afgeschreven. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, waar na onderzoek bleek dat hij slechts lichtgewond was. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

 

Foto: Haico Kats – regio11.nl

Volg ons op Facebook