Zeer grote brand wooncentrum De Amandelbloesem – Wormerveer

Wormerveer – In de nacht van 31 augustus op 1 september woedde er een zeer grote brand in het wooncentrum De Amandelbloesem aan de Vinkenstraat. De brand ontstond even voor middennacht en werd snel opgeschaald van middel tot zeer groot. Ongeveer 80 bewoners van het wooncentrum werden geëvacueerd.

In auto’s werden de -vaak minder mobiele ouderen- verplaatst naar het in de buurt gelegen Marktplein. De brand was relatief snel onder controle, maar er bleef lang sprake van een enorme rookontwikkeling.

De brand ontstond op de onderste verdieping van het wooncentrum. De autoriteiten besloten om de laagste verdiepingen van het pand te ontruimen. De hulpverlening richt zich nu hoofdzakelijk op de opvang van de bewoners. De opvang vindt plaats in de Molukse kerk op de Vinkenstraat. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Meer foto’s volgen op regio11.nl 

 

RegioZaanstad is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Zaanstad en omgeving. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Regio Zaanstad.

 

 

Volg ons op Facebook