Code oranje: Zomerstorm op komst met zware windstoten en plensbuien

Regionaal – Vanavond kunnen er in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeer- en Waddengebied zeer zware windstoten van 80-110 km/u voorkomen uit een west tot noordwestelijke richting.

Hiervoor is vanaf vanavond 20:00 uur Code Oranje van kracht. Elders komen in de avond zware windstoten van 75-90 km/u voor. Hiervoor is Code Geel van kracht. De windstoten zullen in de nacht naar vrijdag het land verlaten, het laatst in het Waddengebied.

Regen

Eerder vandaag begint het al met regenen. Vanaf vanmiddag valt er neerslag. De regen betekent niet dat alle droogteproblemen van de afgelopen tijd zijn opgelost. Daarvoor moet het weer een langere tijd zijn zoals normaal.

In de loop van de nacht wordt het weer wat rustiger. Morgen overdag is er een enkele bui. “Eigenlijk normaal Hollands weer.” Zondag wordt het opnieuw warmer en droger.

Volg ons op Facebook