Zwemmen in de Zaan op meerdere plaatsen verboden

Zaandam – Zwemmen in de Zaan mag lang niet op ieder plek. Dit maakte de gemeente Zaanstad gisteren nogmaals duidelijk via haar Facebook-pagina. Met het warme weer van de afgelopen zijn is het begrijpelijk dat mensen verkoeling opzoeken. Maar vanwege het vele vaarverkeer op de Zaan is het op sommige plaatsen ook levensgevaarlijk.

Soms komen zwemmers weg met een waarschuwing, maar er worden ook boetes uitgedeeld. De sanctie voor zwemmen in de Zaan op plaatsen waar dat niet is toegestaan bedraagt 140 euro. Voor kinderen onder de 16-jaar wordt deze boete gehalveerd naar 70 euro.

De gemeente Zaanstad heeft er al meerdere malen voor gewaarschuwd: zwemmen in de Zaan mag niet op alle plekken. Zo is het verboden om te zwemmen:

  • in de vaargeulen
  • in de buurt van wachtplaatsen of afmeerplekken voor schepen
  • in de buurt van een brug of sluis of gemaal
  • op de routes van de veerponten
  • in en rond havens

Ouders die weten dat hun kinderen in de Zaan gaan zwemmen worden dringend verzocht dit met hen te bespreken.

Volg ons op Facebook